comment 0

Verdensteatret.

This is the group of artist I have been working with for the past two years. We have shown our work “Broen Over Gjørme” at Henie Onstad Kunstsenter, Black Box in Oslo and at NCCA in Moscow. In november we vistit Hamburg and the Nordwind Festival and next year it is Stamsund Teaterfestival  in May and New York aug/sept (TBA more info.)

http://verdensteatret.com/

Information in norwegian:

Verdensteatret er en kunstgruppe med base i Oslo. Gruppen ble etablert av Lisbeth Bodd i Bergen i 1986. Gruppen består av kunstnere fra forskjellige kunstgrener og profesjoner.

Verdensteatrets poetikk kjennetegnes ved en stadig eksperimentering innen ulike medier og teknologi. Arbeidene er gjennomført tverrkunstneriske og vises i forskjellige kontekster, som kunstmuseer, gallerier, samtidsmusikk-festivaler, teaterrom osv.

Verdensteatret har mottat basisfinansiering fra Norsk Kulturåd siden 2007, og deres arbeider vises i Norge og bredt internasjonalt.

Verdensteatret mottok Bessie Award i kategorien Installasjon og nye medier i 2006, en scenekunstpris som best kan sammenlignes med filmens Oscar. I 2014 mottok de Heddaprisens Ærespris for sitt kunstneriske virke, den mest prestisjefylte scenekunstutmerkelsen i Norge.

Broen over gjørme av Verdensteatret, co-produsert av Black Box Teater, BIT Teatergarasjen, Henie Onstad kunstsenter og Ultima, ble nominert tilHeddaprisen 2015 i klassen for årets forestilling. Verdensteatret vant prisen for beste audiovisuelle design for samme forestilling.

VT2

 

VT

Filed under: Uncategorized

About the Author

Posted by

Artist, musician, sculptor, painter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s